Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
wtorek, 18 lutego 2014
Jogurtowy sos malinowo-koperkowy z selerem naciowym i awokado
Składniki:
1 mały jogurt naturalny
10 mrożonych malin
1 łodyga selera naciowego
połowa awokado
koperek
1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
Seler oraz awokado pokroić w drobne kawałki. Wymieszać z jogurtem naturalnym, wcisnąć ząbek czosnku, dorzucić całe mrożone maliny i posiekany koperek. Zmieszać i czekać, albo i nie ;) aż maliny zmiękną. Pyszny i orzeźwiający sos, idealny do mięs, sałatek, dań z ziemniakami, jako dip do chipsów. Polecam
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz