środa, 4 lutego 2015

Pasta buraczana z kaszą jaglaną i czerwoną fasolą



Składniki:
2 buraki
100 g kaszy jaglanej
1 puszka czerwonej fasoli
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny - pokropić
ocet balsamiczny- 1łyżeczka
tymianek
1 ząbek czosnku

Przygotowanie:
Buraki umyj, owiń w folię i piecz w piekarniku ok. 3 godzin w temperaturze 180 stopni. Ugotuj 100 g kaszy jaglanej w delikatnie osolonej wodzie. Kaszę przed gotowaniem wypłucz kilka razy w zimnej wodzie. Po upieczeniu obierz buraki ze skóry i zblenduj razem z ugotowaną kaszą jaglaną, czerwoną fasolą oraz wszystkimi innymi dodatkami. Przełóż do zamykanego naczynia, najlepiej słoika i przechowuj w lodówce. Nadaje się idealnie jako dodatek do mięs, pieczonych warzyw, jako pasta na kanapkę. Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz