Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
środa, 4 lutego 2015
Pasta buraczana z kaszą jaglaną i czerwoną fasolą
Składniki:
2 buraki
100 g kaszy jaglanej
1 puszka czerwonej fasoli
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny - pokropić
ocet balsamiczny- 1łyżeczka
tymianek
1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
Buraki umyj, owiń w folię i piecz w piekarniku ok. 3 godzin w temperaturze 180 stopni. Ugotuj 100 g kaszy jaglanej w delikatnie osolonej wodzie. Kaszę przed gotowaniem wypłucz kilka razy w zimnej wodzie. Po upieczeniu obierz buraki ze skóry i zblenduj razem z ugotowaną kaszą jaglaną, czerwoną fasolą oraz wszystkimi innymi dodatkami. Przełóż do zamykanego naczynia, najlepiej słoika i przechowuj w lodówce. Nadaje się idealnie jako dodatek do mięs, pieczonych warzyw, jako pasta na kanapkę. Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz