sobota, 18 stycznia 2014

Udka kurze w majonezie pod roladą ustrzycką i żurawiną



Z pewnością takie danie do najlżejszych nie należy, ale do najsmaczniejszych na pewno. Uwielbiam smak wędzonego sera w połączeniu z gorzkawą słodyczą żurawiny. Tak samo zresztą drób świetnie w moim odczuciu komponuje się z owocami.

Składniki:
Mięso z 8 udek kurzych (obrane z kości)
łyżka majonezu
pieprz
szczypta curry
8 plastrów rolady ustrzyckiej
konfitura z żurawiny

Przygotowanie:
Rolady z udek włożyć do żaroodpornego naczynia, dokładnie obłożyć z wierzchu majonezem. Posypać pieprzem i curry. Piec w piekarniku aż się zarumienią, puszczą soki i zmiękną. Następnie obłożyć plastrami sera i zapiekać bez przykrycia ok 5 min. Gotowe. Na jeszcze ciepły ser nałożyć trochę konfitury, zacznie spływać po bokach roladki, a ślinka sama napłynie do ust. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz