Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
piątek, 14 marca 2014
Omlet z kaszą gryczaną i warzywami
Składniki:
4 jajka
1/2 czerwonej cebuli
1/2 żółtej papryki
1 mały pomidor
4 łyżki ugotowanej niepalonej kaszy gryczanej
szczypior
świeża bazylia
10 kosteczek sera feta
pieprz biały
Przygotowanie:
Warzywa pokroić w drobną kostkę, zioła posiekać, dodać ugotowaną kaszę, ser feta, jajka i przyprawy. Całość dobrze wymieszać i wylać na patelnię. Smażyć ok 5 min z jednej strony, po czym przyłożyć od góry drugą patelnię, tej samej średnicy i przerzucić omlet. Podsmażyć drugą stronę aż się zarumieni. Szybkie i smaczne, solidne śniadanie dla tych, którzy potrzebują większej dawki energii z rana :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz