czwartek, 20 marca 2014

Sałatka z granatem i zielonym jabłkiem







Składniki:
6 pomidorków koktajlowych
1/2 zielonego jabłka
4 połówki suszonego pomidora
pestki z 1/2 granata
mix sałat (sałata lodowa, rukola, roszponka)
1/2 czerwonej papryki
kiełki brokuła
4 posiekane orzechy brazylijskie
limonkowy ocet balsamiczny
świeża bazylia
pieprz cytrynowy
oliwa z oliwek
pierś drobiowa
1 łyżka miodu

Przygotowanie:
Pierś drobiową pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju rzepakowym. Pod koniec smażenia przyprawić pieprzem cytrynowym oraz łyżką miodu.

Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć oraz odpowiednio te, które tego wymagają pokroić na drobne kawałki, według uznania.  Orzechy oraz bazylię posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać 2 łyżki oliwy oraz łyżkę octu balsamicznego. Słodko-kwaśne niebo w gębie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz