Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
czwartek, 20 marca 2014
Sałatka z granatem i zielonym jabłkiem
Składniki:
6 pomidorków koktajlowych
1/2 zielonego jabłka
4 połówki suszonego pomidora
pestki z 1/2 granata
mix sałat (sałata lodowa, rukola, roszponka)
1/2 czerwonej papryki
kiełki brokuła
4 posiekane orzechy brazylijskie
limonkowy ocet balsamiczny
świeża bazylia
pieprz cytrynowy
oliwa z oliwek
pierś drobiowa
1 łyżka miodu
Przygotowanie:
Pierś drobiową pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju rzepakowym. Pod koniec smażenia przyprawić pieprzem cytrynowym oraz łyżką miodu.
Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć oraz odpowiednio te, które tego wymagają pokroić na drobne kawałki, według uznania. Orzechy oraz bazylię posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać 2 łyżki oliwy oraz łyżkę octu balsamicznego. Słodko-kwaśne niebo w gębie :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz