Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
poniedziałek, 10 marca 2014
Warzywa w ziołach z piekarnika
Składniki:
1 cukinia
8 pieczarek
1 czerwona cebula
1 papryka czerwona
1 główka czosnku
Warzywa rozłóż na blaszce na papierze do pieczenia. Puszczą soki, a w ten sposób nie przypalą się. Posyp ulubionymi ziołami. W moim przypadku są to oregano, bazylia, tymianek, pieprz biały. Całość polałam olejem rzepakowym z nutką chilli. Piekłam aż warzywa puściły soki, kilka razy warto przemieszać je na blaszce. Pół godziny i gotowe. Pysznie aromatyczne :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz