poniedziałek, 3 lutego 2014

Bananowo-jabłkowe placuszki jaglane





Składniki na 10 placuszków:
1 banan
2 łyżki przecieru jabłkowego lub 1 starte jabłko
4 czubate łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki mąki gryczanej
2 jajka
pół łyżeczki cynamonu
1 łyżka naturalnego serka homogenizowanego
szczypta soli

Przygotowanie:
Ugnieść banana, połączyć z przecierem jabłkowym, dodać jajka i kaszę, dosypać mąkę, przyprawić i opcjonalnie, kto lubi, może dodać serek. Całość dobrze zmieszać, tak aby powstała jednolita papka. Smażyć najlepiej na oleju kokosowym. Ja dziś z powodu jego braku smażyłam na oleju z pestek winogron. Polecam z pomarańczą, pyszne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz