wtorek, 18 lutego 2014

Ziemniaki w mundurkach pod selerowo-fasolowym sosem pomidorowym




Składniki: (porcja dla 4 osób)

8 ziemniaków
1 czerwona cebula
2 łodygi selera naciowego
1 puszka czerwonej fasoli
1 duży pomidor
1 łyżka przecieru pomidorowego
francuska salami z pistacjami (można użyć dowolnej kiełbasy, również kurczaka)
pieprz
koperek

Przygotowanie:
Ziemniaki umyć i gotować w mundurkach w słonej wodzie. Na patelni podsmażyć cienkie plastry czerwonej cebuli z kiełbasą. Łodygi selera naciowego pokroić w 1 cm kawałki i dorzucić do cebuli. Dusić razem ok 5 minut, po czym dodać fasolkę z puszki, drobno pokrojonego pomidora, łyżkę przecieru, doprawić pieprzem i gotować kolejne 10 minut.

Polecam podawać z dużą ilością koperku oraz łyżką jogurtu naturalnego. Ja swój talerz wzbogaciłam jogurtowym sosem malinowym. Link poniżej :)
http://czarnapoprzeczka.blogspot.com/2014/02/jogurtowy-sos-malinowo-koperkowy-z.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz