Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
poniedziałek, 17 lutego 2014
Sałatka z awokado, selerem naciowym, pomarańczą i jajkiem
Składniki:
2 jajka
1 pomarańcza
2 łodygi selera naciowego
pół awokado
1 plaster goudy
świeża pietruszka
oregano
2 łyżki jogurtu naturalnego
Pokroić warzywa, pomarańczę oraz ser. Dodać jogurt, posiekaną pietruszkę, doprawić oregano i sałatkę wymieszać. Na wierzch położyć jajko, dowolnie pokrojone, ozdobić pietruszką i gotowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz