Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
czwartek, 6 lutego 2014
Kolorowo na fusilli gryczanym
Składniki:
1 opakowanie fusilli z mąką gryczaną firmy bezgluten
2 jajka
2 pieczone filety drobiowe
pomidory suszone
pół świeżego ogórka
zielone oliwki
świeża bazylia
płatki migdałowe
jogurt naturalny
musztarda
miód
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Makaron ugotować w słonej wodzie al dente. Kurczaka przyprawić ziołami prowansalskimi, pokropić oliwą z oliwek i upiec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Jajka ugotować na twardo (gotować ok 10 minut w słonej wodzie).
Wszystkie warzywa według upodobania pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni uprażyć płatki migdałowe, a ugotowane jajka podzielić na kawałki. Ja zazwyczaj kładę dodatki na makaronie, posypuję prażonymi migdałami i polewam całość sosem. Oczywiście można też od razu wszystko zmieszać ze sobą, zależnie od gustu.
Sos, który zaproponowałam do tej sałatki jest jednym z moich ulubionych. Prosty i smaczny.
Mieszamy mały jogurt naturalny z łyżeczką musztardy i łyżeczką miodu. Gotowe. Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz