czwartek, 6 lutego 2014

Kolorowo na fusilli gryczanym





Składniki:
1 opakowanie fusilli z mąką gryczaną firmy bezgluten
2 jajka
2 pieczone filety drobiowe
pomidory suszone
pół świeżego ogórka
zielone oliwki
świeża bazylia
płatki migdałowe
jogurt naturalny
musztarda
miód
zioła prowansalskie

Przygotowanie:
Makaron ugotować w słonej wodzie al dente. Kurczaka przyprawić ziołami prowansalskimi, pokropić oliwą z oliwek i upiec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Jajka ugotować na twardo (gotować ok 10 minut w słonej wodzie).
Wszystkie warzywa według upodobania pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni uprażyć płatki migdałowe, a ugotowane jajka podzielić na kawałki. Ja zazwyczaj kładę dodatki na makaronie, posypuję prażonymi migdałami i polewam całość sosem. Oczywiście można też od razu wszystko zmieszać ze sobą, zależnie od gustu.
Sos, który zaproponowałam do tej sałatki jest jednym z moich ulubionych. Prosty i smaczny.
Mieszamy mały jogurt naturalny z łyżeczką musztardy i łyżeczką miodu. Gotowe. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz