Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
niedziela, 16 lutego 2014
Moje Guacamole
Składniki:
1 dojrzałe, miękkie awokado
2 duże ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
pieprz
4 pomidorki koktajlowe
pietruszka
limonkowy olej rzepakowy
Przygotowanie:
Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę i wybrać miąższ łyżką. Pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Czosnek i pietruszkę drobno posiekać, pomidorki pokroić w drobną kostkę. Wszystko zmieszać z awokado, doprawić pieprzem i dolać łyżeczkę oleju. Zmieszać i ponownie wstawić do lodówki, aby wszystkie smaki się przeszły. Intensywnie czosnkowe, dlatego bardziej polecam na późną kolację niż śniadanie ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz