niedziela, 16 lutego 2014

Moje Guacamole





Składniki:
1 dojrzałe, miękkie awokado
2 duże ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
pieprz
4 pomidorki koktajlowe
pietruszka
limonkowy olej rzepakowy

Przygotowanie:
Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę i wybrać miąższ łyżką. Pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Czosnek i pietruszkę drobno posiekać, pomidorki pokroić w drobną kostkę. Wszystko zmieszać z awokado, doprawić pieprzem i dolać łyżeczkę oleju. Zmieszać i ponownie wstawić do lodówki, aby wszystkie smaki się przeszły. Intensywnie czosnkowe, dlatego bardziej polecam na późną kolację niż śniadanie ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz