Składniki:
3 jajka
pół szklanki cukru pudru
1 szklanka mąki jaglanej
1 szklanka mąki ryżowej
pół szklanki oliwy
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1 łyżeczka proszku do pieczenia
duża garść mrożonych malin
konfitura brzoskwiniowa
Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem pudrem, następnie dodać mąki z proszkiem i zmieszać. Dolać oliwę i kontynuować miksowanie. W tym czasie rozpuścić tabliczkę gorzkiej dobrej czekolady w garnku. Dorzucić do garnka zmrożone maliny i pozwolić im się ogrzewać w cieple czekolady na bardzo małym ogniu. Kiedy maliny wygrzeją się w czekoladzie przelać całość do reszty ciasta. Dokładnie wymieszać. Piec ok 30 min w 180 stopniach. Po ostygnięciu przełożyć ciasto konfiturą brzoskwiniową, najlepiej domową, pozwolić mu przez noc odpocząć, a rano posypać cukrem pudrem i smacznie zjeść do porannej kawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz