środa, 26 lutego 2014

Brukselka Inaczej





Składniki:
200 g mrożonej brukselki
1 duża marchew
1 duża biała cebula
pół kiełbasy jałowcowej
1 duże jabłko
biały pieprz
bezglutenowy sos sojowy

kasza gryczana niepalona
pietruszka

Przygotowanie:
Brukselkę ugotować al dente na parze. Na patelni na oleju rzepakowym podsmażyć cebulkę z marchewką, podlewać wodą żeby się przypaliły. Doprawić pieprzem oraz łyżeczką sosu sojowego. Kiełbaskę pokroić w słupki i dodać do warzyw na patelnię, delikatnie całość dusić. Dodać pokrojone w dość dużą kostkę jabłko i pozwolić mu zmięknąć, pilnować aby się nie rozpadło. Na sam koniec dodać brukselkę. Kaszę gotować w słonej wodzie aż będzie miękka, ok 20 minut. Natkę pietruszki posiekać i zmieszać z kaszą. Gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz