poniedziałek, 27 stycznia 2014

Bezglutenowe roladki naleśnikowe z wędzonym łososiem i rukolą







Składniki:
Ciasto naleśnikowe: 
2 jajka
1 szklanka mąki kukurydzianej
2 łyżki skrobi pszennej bezglutenowej
1/2 szklanki mąki gryczanej
1 szklanka mąki ryżowej
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
zioła prowansalskie
1 łyżka oliwy z pestek winogron
woda 

Nadzienie:
płaty wędzonego łososia
pół cytryny
rukola
jogurt naturalny lub serek homogenizowany naturalny
2 ząbki czosnku
koperek

Przygotowanie:
Ubić same jajka, następnie dodać mąki i trochę wody. Mieszałam dolewając wody, tak aby ciasto było "odpowiednio lejące". Na koniec sól, cukier, zioła. Gotowy naleśnik wysmarowałam jogurtem naturalnym z odrobiną czosnku, rozłożyłam wędzonego łososia, pokropiłam cytrynką, obłożyłam rukolą, posypałam koperkiem, zwinęłam w rulonik i pokroiłam każdy naleśnik na 5 części. Można zabezpieczyć wykałaczką przed rozrolowaniem :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz