Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
czwartek, 9 stycznia 2014
Chlebek kakaowy z bananowo-jabłkową nutą
Składniki:
2 banany
100 g mąki gryczanej
100g mąki ryżowej
100 g mąki kukurydzianej
50 g brązowego cukru
60 ml oliwy
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3 łyżki kakao
2 jabłka
Przygotowanie:
Banany rozgnieść, dodać oliwę i wanilię. Mąki wymieszać z cukrem i sodą. Ubić jajko. Wszystkie składniki połączyć w jednolitą masą. Na koniec dodać pokrojone w drobną kostkę jabłka. Piec ok 1 h w 180 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz