
Składniki:
rukola
suszone pomidory
ząbek czosnku
pestki słonecznika
świeża bazylia
oliwa z oliwek
sok cytrynowy
Pomidory posiekać z bazylią i czosnkiem, wymieszać z oliwą i łyżeczką soku z cytryny, dosypać pestki słonecznika i polać rukolę. Gotowe.
Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz