Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
czwartek, 9 stycznia 2014
Pieczona pierś drobiowa na warzywach
Proste i co najważniejsze...bez roboty :) Całą pierś drobiową obtoczyłam w ziołach: tymianek, bazylia, oregano, majeranek i wrzuciłam do piekarnika. Polałam odrobinę oliwą i na tym moja praca się zakończyła. Wystarczyło już tylko za 20 minut wyłączyć piekarnik, dla podkreślenia mojego lenistwa włączyłam timer. Warzywa doszły "same" na parze. Ot i co. Zjadłam polane jogurtem naturalnym z ząbkiem czosnku. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz