Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
czwartek, 9 stycznia 2014
Spaghetti bezglutenowe z sosem bolońskim
Składniki:
170 g makaronu spaghetti bezglutenowego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
300 g pomidorów bez skórek z sosem pomidorowym z puszki
świeże zioła, oregano lub tymianek
Przygotowanie:
Rozgrzać patelnię z oliwą, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mięso i razem podsmażyć. Dodać pokrojone pomidory z puszki i dusić całość pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować aż sos zgęstnieje, przez około 10 minut. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Do sosu dodać świeże zioła a suszonymi posypać danie z wierzchu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz