czwartek, 9 stycznia 2014

Spaghetti bezglutenowe z sosem bolońskim


Składniki:
170 g makaronu spaghetti bezglutenowego
 2 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
300 g pomidorów bez skórek z sosem pomidorowym z puszki
świeże zioła, oregano lub tymianek

Przygotowanie:
Rozgrzać patelnię z oliwą, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mięso i razem podsmażyć. Dodać pokrojone pomidory z puszki i dusić całość pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować aż sos zgęstnieje, przez około 10 minut. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Do sosu dodać świeże zioła a suszonymi posypać danie z wierzchu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz