Mam tylko godzinę dziennie by coś ugotować. W moich daniach nie ma zatem żadnych rewelacji, nadzwyczajności ani rewolucji. Jest zwyczajnie smacznie, szybko i zdrowo. Jest też bezglutenowo i tak żeby smakowało mojemu najlepszemu pomocnikowi - dwuletniemu synkowi - i już wkrótce również jego młodszej siostrze, która - póki co - pociera dziąsła o marchewkę. Lubię gotować i fotografować, amatorsko lecz z pasją. Najbardziej jednak kocham wspólne posiłki. Po prostu lubię dzielić się radością jedzenia.
poniedziałek, 27 stycznia 2014
Słodki kurczak pod czerwoną cebulą podany z brązowym ryżem
Składniki:
pierś z kurczaka
łyżka miodu
łyżka musztardy (dowolnej, ulubionej, ja dałam
sól
pieprz
4 suszone pomidory
1 duża czerwona cebula
1 ząbek czosnku
olej rzepakowy z chilli
1 woreczek brązowego ryżu
Przygotowanie:
Pierś drobiową pokroić w drobną kostkę i obtoczyć w musztardzie.
Drobno posiekany czosnek wrzucić na patelnię i podsmażyć na oleju rzepakowym, dorzucić pokrojoną czerwoną cebulę oraz suszone pomidory. Całość smażyć aż zmięknie, delikatnie podlewając wodą. Dorzucić kurczaka i razem smażyć od czasu do czasu delikatnie podlewając wodą. Kiedy kurczak się zarumieni polać całość miodem i zamieszać. Według uznania do smaku przyprawić solą i pieprzem. Moja propozycja to podanie z brązowym ryżem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz