poniedziałek, 27 stycznia 2014

Słodki kurczak pod czerwoną cebulą podany z brązowym ryżem




Składniki:
pierś z kurczaka
łyżka miodu
łyżka musztardy (dowolnej, ulubionej, ja dałam
sól
pieprz
4 suszone pomidory
1 duża czerwona cebula
1 ząbek czosnku
olej rzepakowy z chilli
1 woreczek brązowego ryżu

Przygotowanie:
Pierś drobiową pokroić w drobną kostkę i obtoczyć w musztardzie.
Drobno posiekany czosnek wrzucić na patelnię i podsmażyć na oleju rzepakowym, dorzucić pokrojoną czerwoną cebulę oraz suszone pomidory. Całość smażyć aż zmięknie, delikatnie podlewając wodą. Dorzucić kurczaka i razem smażyć od czasu do czasu delikatnie podlewając wodą. Kiedy kurczak się zarumieni polać całość miodem i zamieszać. Według uznania do smaku przyprawić solą i pieprzem. Moja propozycja to podanie z brązowym ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz